אימפוטנציה, הידועה גם בהשפעתה על תפקוד לקוי של זיקפה, היא מצב שבו גבר אינו מסוגל להשיג זקפה וגם לשמור עליה לצורך פעילות מינית ממושכת ומספקת. השגת ושמירה על זקפה היא תהליך מורכב המערב את הגוף, הנפש והרגשות. כאשר כל אחד מהמרכיבים הללו או כולם יחד נתקלים במחסום כלשהו, אימפוטנציה עלולה להתרחש ולהתעורר בחיינו.
אימפוטנציה – מי את
אימפוטנציה, המכונה גם הפרעת זיקפה, היא מצב המשפיע על מיליוני גברים ברחבי העולם. האימפוטנציה לצערנו יכולה להיות בעלת השפעה הרסנית על ההערכה העצמית ושל הביטחון העצמי, מערכות היחסים יכולות להדרדר בגללה ואיכות החיים הכללית. אבל מי סובל מאין אונות? לפני שנדבר על זה, חשוב לזכור שלא משנה מי סובל מאימפוטנציה, חשוב לזכור שמדובר במצב שניתן לטפל בו! פנייה לעזרה מקצועית יכולה לעזור לשפר את איכות החיים ולהפחית את ההשפעות הרגשיות והפיזיות של אימפוטנציה.
מי סובל מאימפוטנציה
הקבוצה הברורה ביותר של אנשים המושפעים מאין אונות הם גברים. אימפוטנציה היא בעיה שכיחה אצל גברים, במיוחד כשהם מזדקנים. ההערכה היא שבין 15 ל-30 מיליון גברים בארצות הברית סובלים מאין אונות. בנוסף, אימפוטנציה יכולה להשפיע גם על גברים בכל גיל, ממבוגרים צעירים ועד קשישים ומכל שכבות באוכלוסייה!
חשוב להבין את ההבדל
ישנן סיבות פוטנציאליות רבות לאימפוטנציה, חלקן יכולות להיות פיזיות או רפואיות וחלקן פסיכולוגיות. גברים רבים חווים רגעים קטנים שבהם לפתע יש בעיה קטנה וחד פעמית בתפקוד המיני, רגעים אלה בדרך כלל אינם סיבה לדאגה. עם זאת, אימפוטנציה תכופה או מתמשכת יכולה להיות סימן למצב בריאותי חמור יותר.
סיבות פיזיות
גורמים פיזיים לאימפוטנציה קשורים לרוב למחזור הדם וללחץ הדם. מחלות כמו לחץ דם גבוה, סוכרת, טרשת עורקים ומחלות כלי דם אחרות עלולות להוביל לאימפוטנציה. גם מחלות נוירולוגיות, כמו טרשת נפוצה, עלולות לגרום לאימפוטנציה.
סיבות פסיכולוגיות
סיבות פסיכולוגיות לאימפוטנציה קשורות לרוב למתח, חששות ודיכאון. חרדת ביצוע היא בעיה שכיחה אצל גברים הסובלים מבעיות בתפקוד המיני, מה שהגיוני כמובן. הידיעה כי יש בעיה, רק מתדלקת את החרדה הקיימת. גורמים פסיכולוגיים אחרים לאימפוטנציה כוללים דיכאון ובעיות במערכות יחסים.
סיבות רפואיות
אימפוטנציה יכולה להיגרם גם ממצבים רפואיים וטיפולים מסוימים. לדוגמה, גברים הסובלים מסוכרת, לחץ דם גבוה או מחלות לב עלולים לסבול מאימפוטנציה. מצבים רפואיים אחרים כגון דיכאון, חרדה ובעיות בערמונית יכולים גם הם לגרום לאימפוטנציה. בנוסף, תרופות וטיפולים מסוימים, כגון כימותרפיה, טיפולים הורמונליים ותרופות מסוימות המשמשות לטיפול בלחץ דם גבוה או בדיכאון עלולים אף הם לגרום לאימפוטנציה.
מיניות בריאה בגוף בריא
גברים שאינם פעילים פיזית, לא עושים ספורט בקביעות או בעלי עודף משקל נמצאים גם הם בסיכון מוגבר לפתח אימפוטנציה. אורח חיים בעייתי כמו עישון, צריכת אלכוהול מופרזת ושימוש בסמים יכולים גם הם לתרום לאימפוטנציה.
תשבו רגע
למרות שאימפוטנציה פוגעת לרוב בגברים, היא עלולה להופיע גם אצל נשים. נשים יכולות לחוות ירידה בתשוקה המינית ובעוררות שלהן, כמו גם קושי בהגעה לאורגזמה. התופעה הזו אצל נשים יכולה להגרם ממגוון גורמים – גיל, שינויים הורמונליים, תרופות מסוימות (גלולות למניעת היריון למשל) ומצבים רפואיים אחרים.
פתרון לבעיה
למרבה המזל, אימפוטנציה היא מצב שניתן לטפל בו. אפשרויות הטיפול תלויות בגורם הבסיסי לאימפוטנציה. אז בואו נתן פתרון פר מצב:
- במידה וקיימת אימפוטנציה מסיבות פיזיות, כגון לחץ דם גבוה או סוכרת, שינויים באורח החיים, כגון תזונה ופעילות גופנית, יכולים לסייע בשיפור הבעיה. גם תרופות, כמו ויאגרה, יכולות להועיל.
- לטיפול בבעיות זקפה הנגרמות מסיבות פסיכולוגיות, כגון חרדת ביצוע או דיכאון, ייעוץ יכול לעזור. טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לעזור לגברים עם חרדת ביצוע להתגבר על הפחדים והחרדה שלהם.ייעוץ זוגי יכול גם לעזור לזוגות לטפל בבעיות במערכת היחסים שעלולות לתרום לאימפוטנצי ואפילו קבוצות תמיכה יכולות להיות מעולות!
אז מה היה לנו כאן?
לסיכום, לאימפוטנציה יכולה להיות השפעה משמעותית על איכות חיייהם של גברים רבים, לכן חשוב לפנות לטיפול אם אתם חווים בעיות חוזרות ונשנות ותדירות של תקפוד מיני לקוי ובעיות זקפה. ככל שתקדימו לפנות לעזרה, סביר להניח שהתוצאה תהיה טובה יותר. אל תשכחו – תמיד יש מה לעשות בנידון!